Forrige helg hadde vi lammelår, stekt i römertopf. Jeg tok noen bilder og satte inn i selve oppskriften.
Jeg hadde kjøpt inn et helt lår (med knoke) denne gangen, ikke sånt lår som er avkutta i begge ender med god plass i en leirgryte, så jeg tenkte først å bruke en annen oppskrift enn min egen. Det er tross alt haugevis med oppskrifter på nettet: Foreksempel den med grønsaker i langpanne og lammesteika oppå, steke i 125 grader og det skal jo bli så perfekt at matprat.no bruker oppskriften i reklamen for nettsiden sin.
Da vi var på en hytte for noen år siden gjorde jeg akkurat det, jeg hadde jo ikke med meg römertopfen. Og steika ble bra. Helt grei liksom. God og smakfull og helt ok. Men ikke himmelsk.
Det er forskjell på kjøtt som er godt og kjøtt som er så mørt og saftig og fullt av smak at mulighetene for en restemiddag forsvinner før vi får gått fra bordet.
Jeg bestemte meg for å sage av knoken og legge den under steika i leirgryta. Og det var det plass til.
Her er bilde av den ferdig stekte lammesteika. Oppskriften og flere bilder er her.
Så fint vi ikke har dessert, sa gubben og spiste litt mer lammestek.
Hvorfor har ingen fortalt meg at det eksisterer en norsk blogg hvor det lages mat med bilder? Yay!
Hei:)
Du fortstetter festen:)? Jeg har nå akkurat kommet inn døra, og hva er da bedre enn å sitte med lap topen i fanget, og sjekke ut Lene`s mat blogg?!?
He he, kansje ås spise noe godt i fra blolggen:)
Vel og merke, hvis sluttresultatet blir like godt som
når den drevene kokken lene lager det!
(Hvis ikke, får man være fornøyd med å i allefall ha hatt det gøy under matlagnings stunden:)
– Alt skal læres!
Bånn appetittentei;)
Lykke til videre med oppskriftsprosjektet, jeg kjøper boka (signert) den da`n den finnes i bokhandelen:)
Nina:)
Å – takk for at du kikker innom bloggen min – dessuten – det var hyggelig å bli kjent med deg ikveld.
Nå er det natta.
Tror dette her må være den beste matbloggen for lammelår
Takk for hyggelig kommentar!