Notert 4/7-14
Jeg trodde jordbær og rabarbra-syltetøy bare var noe mormor laget for å drøye de gode jordbæra. Rabarbra har jo en hageeier alltid nok av, ihvertfall den som har rabarbra i hagen – og det har jeg.
Men jeg tok feil. Syltetøyet med 50/50 jordbær og rabarbra var deilig frisk, søtt, godt, vakkert jordbærfarget og smaker faktisk bedre enn jordbærsyltetøy. Det forsvant fort…. 🙂
Fremgangsmåte:
Jeg skyller, renser og deler opp 1 kg rabarbra og 1 kg jordbær og legger det i en kjele.
Så har jeg i en sprut sitronsaft.
Jeg koker dette opp forsiktig sammen med ca en halv kilo sukker.
Tilsammen bruker jeg 1 kg sukker til disse 2 kiloene med bær/frukt.
Mens dette koker opp blander jeg det tørre i en bolle;
1/2 kg. sukker,
1 pose certo syltepulver,
1/2 ts c-vit,
ca 1/4 ts sitronsyre
Jeg koker opp og skummer av.
Jeg har i frøene fra en vaniljestang + selve vaniljestangen og lar alt koke til det er mørt.
Jeg tar ut vaniljestangen, tar kjelen av plata og rører inn det tørre til det er helt løst opp.
Fyller på varme, rene glass. Dette ble 4 glass.
Vellykket! 🙂
Oppskriften:
2 kg bær/frukt, ca halvparten hver av jordbær og rabarbra
En sprut sitronsaft,
Frøene fra en vaniljestang + selve vaniljestangen
1 kg sukker
1 pose certo syltepulver,
1/2 ts c-vit,
ca 1/4 ts sitronsyre
22/6-18
De hadde jordbær på tilbud idag, så jeg kjøpte nok til denne oppskriften – og til dagens dessert, selvsagt 😎. Jeg hentet rabarbra i hagen.
Jeg følger oppskriften og regner med at det blir like godt som det var i 2014.
Og det ble det!
Erfaring: Det forsvant mye vaniljefrø ut av kjelen sammen med skummet, så det er nok smart å vente med å ha i vanilje til etter at jeg har skummet av. Jeg legger det inn i oppskriften.
Legg igjen en kommentar