Notert 8/6-14:
De selger ofte hele stykker med svinenakke i Sverige. Nå har jeg prøvd to ganger med svært vellykket resultat. Her er hva jeg har notert på mobilen min:
Første notat er uten dato:
Jeg tiner kjøttet over natta.
Vanner ut leirgryta i minst 15 minutter (min leirgryte er godt brukt, en ny må vannes ut ca 1 time, sjekk bruksanvisningen). Jeg skjærer opp litt grønsaker (gulrot, løk, sellerirot – «man tager hva man haver»), setter steketermometer i kjøttstykket og legger kjøttet oppå grønsakene i leirgryta. Krydrer med salt, pepper og urtesalt.
Setter lokket på leirgryta og setter leirgryta inn i kald ovn klokka 12. Jeg setter ovnen på 125 grader.
Kjernetemperaturen er på 65 grader klokka 15. Jeg setter ned temperaturen i ovnen til 65 grader. Lar gryta stå i ovnen til middagstid.
Kjernetemperaturen går opp til 80 før den går ned igjen.
Serverer med poteter, grønsakene fra gryta, salat og saus på sjyen fra gryta.
Resultat: Mørt og godt kjøtt!
8/6:
Samme metode, i leirgryte:
125 grader på ovnen til 55 grader kjernetemperatur, så setter jeg ovnen på 65 grader.
Setter inn ca 1030. Den er på 55 grader kl. 1230. Setter da ovnen ned til 65 gr. Kjernetemperatur stiger videre: 70 grader kl.14. Den gikk opp til 77 før den begynte å gå ned igjen, 76 ca kl 15.
Vi spiste klokka 18 – utrolig mørt og saftig, godt, men grått utenpå. Ide til neste gang: Brune kjøttet før stekingen.
Konklusjon: Helstekt svinenakke langstekt i leirgryte skal jeg lage flere ganger!
[…] Les hele beskrivelsen […]