Notert 18/2-14:
Jeg fortsetter å notere og eksperimentere med den nye kenvwooden og stekeovnen.
Havrebrød (av tilsammen1 liter væske og 1,5 kg mel).
Ca 1-2 dl havrekli sveller i ca 2 dl kokende vann og står på benken i et par timer.
1 pose tørrgjær forhever på benken i 1 dl vann og litt mel i et par timer.
Deretter har jeg dette i bakebollen sammen med:
1/2 ts salt,
ca 1 ts sukker,
ca 1 ss olivenolje (eller annen olje),
1/2 ml askorbinsyre.
Jeg blander dette med k-spaden.
Så har jeg i:
7 dl kefir/vann
Ca 300 gram tilsammen av havregryn og litt byggmel.
Jeg blander igjen med k-spaden.
Jeg skifter til eltekroken
Så har jeg i 1 kg siktet hvetemel.
Jeg kjører maskinen med eltekroken lenge.
Tar av eltekroken og lar deigen heve i bollen.
Jeg tar deigen på bordet, elter deigen og former til 3 brød.
Jeg ruller dem i havregryn og legger dem i former (silikonformene mine), jeg dusjer med vann. Lar heve,
Dusjer med vann igjen.
Steker dem på 220 gr over/under i 30 min, tar dem ut av formene og steker litt til på 10 min varmluft for å gi stekeskorpe på sidene og under. Dette ble skikkelig godt! (Men jeg tok visst ikke bilder.)
Legg igjen en kommentar