Halvgrove rundstykker. Veldig gode. 🙂
Dette blir 64 rundstykker. Og deigmengden går greit i maskinen.
1, 5 liter vann inkludert ca 2-3 dl yoghurt,
1 ts. salt,
1 ts. sukker,
1 ml askorbinsyre,
1 pose gjær,
en god klunk (2-3 ss) olivenolje,
1 egg.
Bland sammen med K-spaden.
Så tilsammen 1 kg med ca 250 gram hver av: havremel, byggmel, siktet rug og fin sammalt hvete. Rør sammen med k-spaden.
Så 1250 gram siktet hvete.
Skift til eltekroken og kjør maskinen lenge (ca 10-15 minutter)
La deigen heve i bollen, ta ut på bordet og elt deigen. Del deigen i 8 klumper, hver klump skal bli 8 rundstykker.
Jeg tok noen bilder for å beskrive utbakingsmetoden jeg pleier å bruke:
Jeg tar en klump og ruller ut til en pølse:
Så ruller jeg deigpølsa i litt mel, her bruker jeg havremel:
Sa flater jeg pølsa med hendene:
Og deler opp i 8 ca like stor deler:
Setter på plate og ler dem heve en stund under klede:
Jeg dusjer rundstykkene med litt lunkent vann før jeg setter brettene inn i ovnen.
Jeg steker to brett av gangen på varmluft 200, rille 2 og 4, i 18 min.
Deilige, nystekte, glovarme rundstykker:
Jeg tester med å svelle litt havrekli, kruskakli og hvetekim i og ha i neste gang.
.
Legg igjen en kommentar