Dette noterte jeg på mobilen 23/11-13:
Loff.
0,5 liter ramløsa (uten smak) varmet til lunken i mikroen. (Annet vann med kullsyre uten smak er like bra.)
1 pose tørrgjær,
ca 1/4 ts salt,
ca 1 ts sukker,
ca 1 ts bakepulver,
etpar ss olivenolje,
ca 1/4 ml askorbinsyre,
1 egg,
——–
750 gr hvetemel
Jeg blander alt unntatt hvetemel godt med K- spaden før jeg elter inn 750 gr hvetemel med eltekroken, kjører lenge med eltekroken i maskinen. La heve. Kjøre litt, heve. Elte på bordet, Dele i 4, forme til runde brød og heve på plata. Dusje med vann og hvetemel før jeg setter dem inn i ovnen.
Steke 240 over/under i ca 15-20 min. Jeg hadde dem midt i ovnen, de kan godt settes på rille 2, tenker jeg.
Jeg dusjet med vann igjen etter ca 10 min, for å få litt bedre skorpe (men jeg tror ikke det er ikke nødvendig). Tar bilder.
God Loff som holder formen selv når den skjæres varm.
Jeg fryser ned 3 av dem og de tiner kjapt på benken. God loff!
21/6-14:
Baker fire runde Loff
Ca halvt ramløsa og appelsinjuice. Rille 2, ikke dusje i løpet av stekingen. Ellers som oppskriften over her.
God Loff med gyllen farge fra appelsinjuiceen. (påskeloff ?)
Bilder:
Legg igjen en kommentar