17/11-13 spiste vi lammestek og jeg noterte og tok bilder:
1 stk tint, stor lammestek i stekepose, 100 grader over/under.
Jeg setter inn i ovnen ca 1045. Steika ligger på gulrøtter, løk og sellerirot inni posen. Med den vanlige marinaden oppå steika fra leirgryte – oppskriften min. Med steketermometer.
Når kjernetemperaturen er på 67 grader, setter jeg ovnen ned på 67 (medium stekt er 65 – 70). (Gjennomstekt er 75). Den er 67 kl. 1510. Kjernetemperaturen stiger til 70 etter at jeg har satt ned temp. Ovnen står på ca 67 fram til ca 1715. når jeg tar ut steika. Deretter hviler steken under folie, mens jeg lager saus av skyen – og potetene baker ferdig på 225 grader.
Steika ble mør, rosa, saftig. Helt fullstendig: Wow! Jeg har funnet den nye stekemetoden min – ihvertfall når jeg har tid!
Poteter. Setter inn kl 14, litt olje, salt og pepper. Baker på lav temp sammen med steika med folie over så de ikke tørker. Setter opp til 225 Varmluft når steika hviler.
Jeg laget en salat – som jeg ikke har bilde av.
Så saftig og mør at jeg glemte å ta bilde, her er restene av steika da vi hadde begynt å rydde av bordet etter maten:
Den skal jeg lage omigjen! 🙂
12/4-20
Fårestek/del av lår. (Vi fikk tak i fårekjøtt i høst). Stort sett som oppskriften. Bruner i panne først. Lar stå til ca kl 12, da er kjernetemp 61 gr og jeg setter ovnen ned til ca 67. Kjernetemperaturen går opp til 69 før den går ned igjen.
Legg igjen en kommentar