Nå er det sommer og det betyr at hagen min kommer foran kjøkkenet mitt. Jeg skriver derfor mest på hagebloggen min nå.
Jeg samler i sommer. Som jeg gjør hvert år. Jeg har allerede begynt å plukke inn urter som jeg fryser ned eller tørker til senere bruk og etterhvert som frukt og bær modner skal de også i hus.
God sommer til alle!
Hei 🙂
Jeg har vært inne på bloggen din ved flere anledninger og synes du har så mye bra:)).
Jeg lurte på om jeg kunne spørre om en ting?
Jeg har drevet å hermetisert pærer med det de kaller «lettvindt» metoden. Det er akkurat som du lager bringebærsyltetøyet. Det jeg lurte på om det gjør noe om man ikke får ut all luft?Ser at der er luft inne i både norges-glassene og «poppe-glassene». Dette selv om «poppe-glassene» ikke «popper». Da mener jeg at midten er sugd inn
Håper på svar
Mvh Synnøve
Takk for hyggelig tilbakemelding!
Hvis du fyllte varme glass helt opp med kokvarmt innhold før du skrudde igjen lokket, er det ikke vanlig luft i glasset. Hvis «poppe-glassene» ikke popper (midten er sugd inn), så er det vakum inni glasset. «Luften» du ser er ikke luft, men tomrom.
Når det varme syltetøyet avkjøles tar det nemlig litt mindre plass (det trekker seg sammen) og da blir det et tomrom (vakum) i glasset.
Jeg håper det var godt nok forklart?