Jeg har julet masse de siste dagene, bakt og kost meg på kjøkkenet. Nå har jeg det meste i boks og fryser. Jeg har bakt peppernøtter, lussekatter, sjokoladekjeks, krumkaker og kokosboller. Årets christmas cake står til modning i kjelleren, jeg skal pynte den i løpet av helga, tenker jeg. Og jeg planlegger å lage årets 2. porsjon med sjokoladekuler ikveld.
Et lite utvalg: Krumkaker, peppernøtter og sjokoladekjeks er i boks.
Også har jeg silt av og smakt på (opptil flere ganger allerede 😉 ) bringebærlikøren og aronialikøren. De avsilte bringebærene har vi brukt til dessert med is. Enkelt, veldig godt – og litt farlig; silte likørbringebær er nok bare for voksne som ikke har noen plikter etter middag… 😆
Aronialikør. Syndig god – og sannsynligvis stappfull av sunne antioksidanter.
Jeg laget aronialikøren på frosne aroniabær og vodka. Ellers brukte jeg stort sett samme fremgangsmåte som med bringebærlikøren – bortsett fra at jeg brukte vanlig sukker istedenfor harde sukkerbiter. Aronialikøren har blitt en overraskende velsmakende likør med en spennende ettersmak. Bitterheten ble sittende igjen i bærene, så de kastet jeg.
Legg igjen en kommentar