Jeg gidder ikke å svette på kjøkkenet i den varmen vi har nå om dagen, det går mye i sunne, enkle salater, hardkokte egg, spekeskinke og frukt. Og godbiter fra fryseren.
Sunn salat til 2:
-3-4 never fersk bladspinat, rå
-Etpar never fersk brokkoli, rå – skåret smått
-2-3 tomater – i skiver eller båter
-En liten (eller halv) hermetikkboks bønner eller linser – skylt
-3-4 hardkokte egg eller noen skiver spekeskinke eller noen skiver kokt skinke eller 1-2 stekte kyllingbryst eller en boks tunfisk i vann (uten vannet) eller noe annet du liker og har i huset.
-Etpar tjukke skiver norsk mozarella-ost – skåret i biter
-Et dryss med pinjekjerner
-Et lite dryss med sennepsfrø
-Litt pepper
-Litt urter fra hagen, f.eks persille, gressløk og løpstikke – hakket smått
-En enkel dressing av ca 1 ts eplesidereddik og 3 ts (=1 ss) olivenolje.
Til venstre: Mesteparten av ingrediensene. Til høyre: Urter fra hagen: Persille, gressløk og løpstikke (jeg hadde glemt å hente dem inn til fotografering før salaten ble laget ). Jeg deler opp alt i passende biter og legger i en salatbolle.
Salaten er klar til servering.
Vi nyter den gode og sunne salatmiddagen med et glass iskaldt vann og masse god samvittighet, for dette er mat som gjør kroppen glad! 🙂
Etterpå koser jeg meg med en liten godbit fra fryseren, noe jeg bakte og frøs ned en dag jeg hadde overskudd og lyst til å bake. Noe som slett ikke er slankemat. Det er mange skatter i fryseren min og det er jo best å spise dem før de «går helt ut på dato» 😉 . Idag tok jeg den siste resten som lå igjen av squashkaka som jeg bakte i fjor høst. Kaka var bakt med sukker, og smakte søtt, friskt og deilig! :mrgeen:)
Tillegg 4/7: Jeg har tatt bilder og satt inn i oppskriften.
SV: takk=)
Salaten så godt ut=) Kanskje jeg skal overraske mamma med det i dag.