Dette er en grei oppskrift for mange eller 2. Idag laget jeg til 2.
Det er 10-minutter arbeid en times tid før middag, bittelitt pass etter en halvtime, ellers lager denne middagen seg selv. Ikke blir det mye oppvask heller. Jeg liker nakkekoteletter best, men jeg vil tro at oppskriften fungerer fint med vanlige koteletter også. Kjøttet må være tint (eller ferskt).
Koteletter i ovn til 2:
2 nakkekoteletter, delt i 2
3-4 poteter
1 stor gulrot
1 stor persillerot
1/4 blomkålshode
og / eller andre grønsaker du har i huset og som du liker.
1 liten chili (jeg brukte chili nedlagt i olje idag) – hakket smått
En hvitløsbåt – hakket smått
Ca. en neve ferske urter eller litt tørkete, f.eks: isop, løpstikke, persille, oregano, timian. Men man tar det man har av tørkete eller ferske urter. Det er lov å eksperimentere!
Salt og pepper
Olivenolje.
Utstyr:
Et ovnsfast fat i passe størrelse. Uten lokk.
Fremgangsmåte:
Jeg setter ovnen på 200 grader.
Skjærer opp poteter i båter og de andre grønsakene i halvstore biter.
Jeg legger grønsakene og potetene i det ovnsfaste fatet, drysser over urter, krydder og olje og blander. Jeg deler kotelettene i 2 (det er ikke nødvendig å dele dem, men da blir det litt flere stykker på deling) og legger kjøttet oppå grønsakene i fatet. Litt mer krydder og olje oppå kotelettene og så setter jeg fatet inn i varm stekeovn.
Koteletter i ovn skal steke på 200 grader i ca 1 time, midt i ovnen.
Etter en halv time tar jeg ut fatet, snur kotelettene og setter fatet inn igjen.
Etter en time i ovnen tar jeg fatet ut av ovnen og lar maten hvile i noen minutter mens vi dekker på bordet.
Serveres alene, eller med en liten salat til.
Oppskriften kan fint utvides til mange. Da fyller jeg opp den store ovnsplaten med grønsaker og koteletter.
Denne skal jeg prøve Lene 🙂
Hepp!
Vil takke for gode oppskrifter! I går prøvde jeg hjemmelaget potetstappe med stor suksess og i dette øyeblikk står bursdagssjokoladekaken til avkjøling på kjøkkenet, i påvente av at den skal bli klar til fyll. Jeg har måttet beherske meg veldig for ikke å smake på den allerede 🙂 Ser frem til flere fantastiske oppskrifter i fremtiden!
Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
For en fantastisk blogg du har!! Her kommer jeg til å stikke ofte innom. Har allerede sett mange oppskrifter som jeg skal prøve ut etterhvert 😀
Nå står denne formen i stekovnen!
Gleder meg til resultatet!!
Ha en fortsatt fin sommer.
Håper det smaker! 🙂
Dette var supergodt! Superenkelt og «ingen» oppvask foruten den ildfaste formen. Denne retten skal gjentaes!
Nå skal formen snart settes i ovnen … så håper jeg det vil smake.
Jeg håper det smakte! 🙂
Jeg har aldri vært spesielt glad i koteletter, mens samboeren min elsker det! Så fant jeg denne oppskriften, og da fikk jeg smaken på det! Det er ikke noe oppvask etterpå og det smaker utrolig godt! Skal ha det igjen idag på bursdagen hans! Takk for god middagstips 😉
Takk for hyggelig tilbakemelding, Monica!
Takk for deilig oppskrift – måtte ha et alternativ til surkålen. Suksess!
Nå abbonnerer jeg på bloggen din via RSS.
Are: Takk for hyggelig tilbakemelding!
Et lite ekstra tips: vi har begynt å bruke engangs aluminiumsformer, sånne som du får kjøpt i forskjellige størrelser, de har ofte lokk sånn at du kan fylle dem med noe og sette dem i fryseren og deretter i ovnen. Men de kan brukes direkte som ovnsformer og da slipper vi å kjempe med fastbrente ting i den ildfaste formen etterpå.
Sløseri å bruke aluformer! Syns det minste vi kan gjere er å skrubbe litt for å produsere mindre søppel. Utover det: meget godt:) Takk for god middag i går!
Grei oppskrift rett før vi drar på ferie, Bli kvitt alle grønnsaksrester!
Takk for tipset. Hilsen mann med 10 kokke-tommeltotter… 😉
Takk for hyggelige tilbakemeldinger!
Skal lage til 12 personer.personvern . Går det ann å steike i 2 høgder i ovn med varmluft ?
Ja, det går nok helt fint! Jeg bruker ca 20 grader lavere temperatur når jeg bruker varmluft enn over/under. Altså ca 180 gr.
Håper det smaker!