Vi skal feire en bursdag i slekta idag og jeg har lovet å ta med bursdagssjokoladekake.
Oppskriften på kaka står her: Sjokoladekake til bursdag, men det er jo ikke et eneste bilde av kaka i oppskriften. Så jeg finner fram kamera og tar noen bilder av hvordan jeg pynter kaka idag.
Jeg bakte kaka på mandag, jeg fyllte og dekket den med smørkremen og satte den i fryseren. Jeg tok den ut av fryseren i går og den har fått stå og tine sakte i kjøleskapet over natta. Jeg bestemmer meg for å pynte kaka med det stilige «kakestykke-mønsteret». 🙂
Sånn gjør jeg det:
Jeg begynner med å lage melisglasur av melis, ca halvannen pakke melis, 2 egghviter, litt sitronsaft, litt vann. Jeg begynner med eggehvitene og melis og blander dette med vispen i vispebollen min, så har jeg i en liten sprut sitronsaft, litt mer vann og litt mer melis og evt litt mer vann igjen til jeg er fornøyd med konsistensen. Glasuren skal være lett å smøre ut uten at den renner.
Jeg tar en liten mengde (ca 2-3 spiseskjeer) av denne hvite glasuren i en plastikkpose, så fortsetter jeg med resten av glasuren i bollen: Jeg har oppi ca 4-5 ss kakao + litt kald kaffe. Jeg visper dette videre inntil jeg blir fornøyd: Jeg har i litt mer melis hvis den blir for rennende, litt mer kaffe om den blir for fast, litt mer kakao om den er for lys.
Så pynter jeg kaka:
Jeg begynner med å smøre sjokolademelisglasuren på hele kaka i et jevnt lag. Så lager jeg et lite hull i posen med den hvite glasuren og legger glasuren på i sirkler. Sirklene behøver ikke være perfekte, faktisk lager jeg ikke sirkler i det hele tatt, men en ujevn spiral.
Så lager jeg mønsteret: Jeg bruker en ren smørekniv. Jeg begynner på midten og drar kniven gjennom den brune og den hvite glasuren fra midten ut til kanten. Jeg begynner med to som deler kaka i 2 like store deler, deretter i 4, 8, 16 og 32. Hele tiden fra midten og til kanten og det dannes et jevnt mønster. Resultatet ser mye mer imponerende ut enn vanskelighetsgraden skulle tilsi. 😉
Jeg avslutter med å dekorere litt ekstra med sjokoladepynt og litt strøssel. Og setter kaka tilbake i kjøleskapet.
hadde gjort seg med en edderkopp midt i
He, he. 😉
Denne siden her er herved MIN favorittside! 😀
Jeg skal ta meg litt bedre tid til å lese bloggen din, men jeg har et spørsmål når det gjelder kanelbollene dine: Blir de mye mer saftigere hvis du smører på smør istedenfor vann?
Du vet, før du strør på kanel og sukker?
Og hva slags smør bør jeg bruke? Kan jeg bruke vanlig Tine smør?
Hyggelig at du liker siden min! 🙂
Jeg regner spørsmålet ditt gjelder denne oppskriften:
https://nuftenoft.wordpress.com/2008/06/13/kokoskanelboller-med-melasse-og-fruktose/
Jeg har aldri smurt kanelbollene inni med vann, så jeg vet ikke hvordan de blir da.
Jeg smører dem med smør som er romtemperert, mykt og lett å smøre. Vanlig Tine smør, altså meierismør.
Tusen takk for tips, Lene! 😀
Skal prøve med smør denne gangen 😉
den kaka så fristende ut ja, 🙂
jeg har en datter som er konditor ,så sånn har jeg også pyntet kaker. har lært litt triks av da veit du 🙂
Hø!
Da jeg først så bilde av kaka tenkte jeg for meg selv»hun her har virkelig gått inn for oppgaven med å pynte kake, helprofft resultat».
Etter å ha lest om hvordan trikset ble utført ble jo ikke kaken mindre fin, men innsatsen med å pynte ikke så imponerende som ved første øyekast.
Uansett, imponerende eller ikke, dette skal jeg prøve ved første og beste anledning.
Takk for titten og for tips
He, he. 🙂