Det blir ikke så mange innlegg her på oppskriftsbloggen min nå om dagen, for nå er det vår og jeg vil heller være kreativ i hagen min, enn inne på kjøkkenet.
Jeg planlegger for fremtidige gourmetmåltider ved å sette poteter i jorda, løk i pallekarmer og så frø. Våren er forventing om sommerens og høstens deilige måltider. Smaken av selvdyrkete, ferske grønsaker er verdt jobben med å stelle plantene fram til jeg kan høste.
Men det er noe jeg høster allerede, f.eks: Gressløk – Allium schoenoprasum, luftløk – Allium cepa, ramsløk – Allium ursinum, pipeløk – Allium fistulosum og hvitløk – Allium sativum. Løkgressene strutter grønne i bedene og jeg klipper inn gress fra løkplantene til maten (nesten) hver dag. 🙂
Ramsløken må jeg bruke nå på våren før den visner ned, så da lager jeg ramsløksmør:
Ramsløksmør
En neve ramsløkblader
En passe stor klump smør (litt mykt, ikke hardt rett fra kjøleskapet)
en liten klype salt
en liten sprut sitronsaft
Dette går etter smak og lyst – og ikke etter nøyaktige mengder.
Ha alt i foodprocessor, kjør til det er en jevn, grønn masse. Legg det grønne smøret i en plastikkpose eller pakk det inn i plastfolie (clingfilm/gladpack).
Legg i kjøleskapet og bruk ramsløksmøret som smør på brød, som smør på poteter, som smør istedenfor saus på stekt kjøtt eller bruk det til noe annet du synes det passer til.
Tips:
Ramsløksmøret kan fryses ned til senere bruk.
Du kan lage persillesmør ved å bytte ut ramsløk med persille. Eller du kan lage et annet urtesmør ved å bruke en urt du liker og har.
Ramsløk er så kult! Jeg spiste masse ramsløk og lå i en ramsløk-eng da jeg var i Skåne på vgs. Mm- så gøy at du har det i hagen nå!
hei lene. Jeg skulle inn på haveprate for å spørre om råd med chilliplanta mi, som har fått gule blader. Og så fikk jeg ikke logget meg inn med det gamle brukernavnet fordi de hadde «gort endringer på forumet». Og da jeg skulle registrere meg på nytt, med et nytt brukernavn sa de at «denne epostadressa er allerede i bruk»
Hvordan kommer man seg egentlig inn på havepraten da?
Marthe: Jeg sender deg en mail med oppskriften på hvordan komme seg inn på hagepraten.no etter oppgraderingen. Men i mellomtiden kan du jo registrere deg på hagegal.no 😉
Det gjorde jeg 🙂
Håper jeg kan få råd der. Har ikke akkurat grønne fingre, så trenger litt veiledning i ny og ne.