Å finne oppskrifter på hjemmelaget julegodterier uten vanlig sukker er ikke lett. Disse falt i smak hos oss ifjor jul:
2 dl. havregryn – lettkokte
3 ss. kakao – «original», ikke drikke- eller bake-kakao
3 ss. honning – fast, ikke flytende
4 ts. vaniljefruktose
3 ss. smør – romtemperert
1 ss. appelsinjuice
Jeg blander alt godt sammen i en bolle. Evt er det kanskje lettere å blande alt sammen i en foodprocessor – for det er nokså klissete. Jeg lar dette stå kjølig og stivne litt før jeg ruller kulene.
Jeg ruller små kuler og triller kulene i kokos før jeg legger dem i en boks. Jeg setter boksen i kjøleskapet.
Disse ble raskt spist opp ifjor, så jeg fikk ikke sjekket holdbarheten. Men jeg regner med at de holder etpar uker i kjøleskap.
18/12-07: Årets havresjokokuler er i boks. 🙂
Legg igjen en kommentar