Røre:
300 gram smør
400 gram fruktose
500 gram hvetemel
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker (hjemmelaget av fruktose og frø fra vaniljestang)
2 dl. appelsinjuice eller melk – jeg bruker appelsinjuice
4 egg
ca. 75 gram 70 % sjokolade, hakket i biter.
Fruktose og smør røres hvitt, tilsett ett og ett egg av gangen. Rør godt i mellom. Tilsett alt det tørre + juice/melk vekselsvis. Ha i hakket sjokolade tilslutt.
Ha bakepapir i langpannen, hell røra over og dra den jevnt utover.
Topping:
150 gram smeltet smør, avkjølt.
200 gram fruktose
1,5 dl kokosmasse
4 ss fersk hakket peppermynte – eller 2 ss tørket.
Toppingen røres sammen og smøres oppå røra i panna – altså før steking.
Settes nederst i ovnen. Stekes på 150 grader i ca. 55 minutter.
Vurdering:
Denne ble skikkelig god. Full av smak og deilig fet. 😉 Den blir bedre etter en natt i kjøleskap og er like god etter å ha vært i fryseren.
Den opprinnelige oppskriften kommer fra «mor urt» på hagegal og er med sukker, halvparten så mye kokos og uten sjokolade, steketid med sukker er 175 grader i 25-30 minutter.
27/8-08: Jeg laget denne igår. Og den ble ok og god på smak, men ikke helt riktig; endel av toppfyllet falt ned gjennom røra og ble en seig (men god 😉 ) masse inni og under kaka. Jeg leste igjennom tråden om denne kaka på hagegal og ser at en annen også har opplevd det samme. Så hva gjorde jeg anderledes igår? Jeg tror fyllet ble stående for lenge før jeg smurte det på og/eller at fruktosen smeltet i smøret. Til neste gang: Avkjøl det smeltet smøret helt og ikke lag fyllet før rett før jeg smører det på kaka. Jeg skriver inn «avkjølt» i oppskriften.
Dette er KAKEN sin!
<3!