Jeg kjøpte 2-3 kilo, ca halvparten hver av høyrygg og bibringe. Før har jeg kokt dette på lav varme (ca 90 grader) i ca 3 timer. Denne gangen ville jeg prøve å la det stå og over natta på 90 grader inni ovnen.
Jeg bruner kjøttet i stekepanna og legger det i kjele med gulrot, løk, sellerirot, persillerot, salt, pepper, timian, laurbær, estragon, persille. Heller på vann til det dekker. Koker opp på plata, så setter jeg kjelen i ovnen på 90°. Og der står den over natten.
På morgenen tar jeg ut kjelen, lar kjøttet avkjøle i kjelen. Så tar jeg ut kjøtt og grønsaker, fjerne bena, skjærer opp et fantastisk mørt kjøtt. Kjøttet er så mørt at det kan deles med gaffel og fingre! Så siler jeg buljongen. Dette blir til lapskaus/suppe eller suppelapskaus. Med ekstra grønsaker.
Bilder:
Og vi har mange poser lapskaus i fryseren. Slowfood blir fastfood.
Legg igjen en kommentar